НОВИНИ


Служебният здравен министър отмени заповедта за уволнение на директора на "Пирогов"

14 2832 11.04.2024
Служебният здравен министър отмени заповедта за уволнение на директора на
БГНЕС

Служебният здравен министър Галя Кондева отмени заповедта за уволнение на директора на "Пирогов" Валентин Димитров. Това съобщиха от пресцентъра на здравното ведомство.


Оттам отбелязват, че към момента проверките на отговорните институции не са установили злоупотреби и корупционни практики, които да налагат смяна на ръководството на спешната болница. Установено е единствено, че при възлагането на обществени поръчки в лечебното заведение са допуснати административни нарушения.



Болничното заведение изпълнява без просрочие плащанията си за заплати към всички 2400 служители. Договорът за управление на спешната болница изтича в края на април и предстои провеждането на конкурсна процедура, до приключването ѝ промени в ръководството не са наложителни, се изтъква още в съобщението.

 

Припомняме, че д-р Валентин Димитров беше отстранен от поста със заповед на бившия министър на здравеопазването проф. Христо Хинков в края на миналата година. Тази стъпка Хинков беше обосновал с нарушения, установени при одит от здравното министерство.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама