НОВИНИ


Киевският градоначалник поиска спешно допълнителни оръжейни доставки от съюзниците на Украйна

0 2511 12.04.2024
Киевският градоначалник поиска спешно допълнителни оръжейни доставки от съюзниците на Украйна
Киевският градоначалник Виталий Кличко БГНЕС

Киевският градоначалник Виталий Кличко поиска спешно допълнителни оръжейни доставки от съюзниците на Украйна, за да отблъсне засилващите се руски атаки срещу страната, предаде ДПА.


„Това е война на ресурси, затова и се нуждаем от подкрепата на нашите партньори“, алармира Кличко снощи в ефира на германския телевизионен канал Цет Де Еф. По думите му Украйна спешно се нуждае от системи за противовъздушна отбрана.



„Нямаме достатъчно [системи за ПВО]. Руснаците ни атакуват всеки ден и съсипват инфраструктурата. Това не е война, това е тероризъм. Руският президент Владимир Путин започна да изгаря страната, така че хората да не могат повече да живеят в нея, защото животът е невъзможен без електричество и вода“, коментира кметът. Същевременно той бе категоричен, че Украйна се бие за своите съюзници.

 

„Ние защитаваме всеки един от вас“, изтъкна Кличко и уточни, че само в Киев, където са съсредоточени повече системи за ПВО, отколкото в цялата останала част от страната, повече от 800 сгради са били разрушени и повече от 200 цивилни са загинали.

 


По-рано украинският държавен глава Володимир Зеленски настоя за допълнително западно въоръжение за отблъскване на руските въздушни удари.

 

През последните няколко дни руските ракетни удари унищожиха няколко ТЕЦ и отново повредиха редица обекти от енергийната ѝ инфраструктура.

 

Източната украинска Харковска област, която граничи с Русия, към момента е център на масирани руски бомбардировки.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама