НОВИНИ


Проучване: 57 на сто от българите очакват държавата да вземе мерки срещу високите цени на живота

5 2455 12.04.2024
Проучване: 57 на сто от българите очакват държавата да вземе мерки срещу високите цени на живота
БГНЕС

В България 57 на сто от гражданите изразяват очакване държавата да вземе мерки срещу високите цени на живота. Това става ясно от данни от проучване на Евробарометър, представени днес от Европейската комисия.


В ЕС средно на това мнение са 48 на сто от участвалите в изследването. Аналогични и по-високи дялове на гражданите с това очакване се регистрира в още 13 държави от ЕС. В четири държави на първо място се поставя въпросът за ниските заплати, в две - състоянието на здравеопазването, а в една - достъпът до жилища.В допитването са потърсени отговори какво най-силно вълнува европейците по отношение на социалната политика.

 

Общо 88 на сто от европейците споделят, че социална Европа е ключова за тях лично. Според 45 на сто в това отношение определящ е стандартът на живот, следват достъпът до здравни грижи и добрите условия на работното място (44 на сто), както и равните условия на пазара на труда (40 на сто). Според 38 на сто ЕС трябва да има отношение към състоянието на здравеопазването, към трудовите възнаграждения (34 на сто) и към размера на пенсиите (30 на сто).


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама