НОВИНИ


Оръжие, което стреля автоматично - последното изобретение на израелската военна индустрия /видео/

0 2485 12.04.2024
Оръжие, което стреля автоматично - последното изобретение на израелската военна индустрия /видео/
скрийншот

Последното изобретение на израелската военна индустрия е оръжие, което стреля автоматично, когато регистрира цел. Названието му е „Арбел“ и е най-новата разработка на компанията Israel Weapon Industries (IWI).


От там обясниха, че това е система, „единствена по рода си, която променя правилата по отношение на леките оръжия“.

 

От компанията-разработчик допълниха, че оръжието им е първото от системата на леките оръжия, които ще бъдат „компютъризирани“ в световен мащаб.

 

По думите на експертите електронният спусък подобрява точността и същевременно увеличава коефициента му на мощност, което го прави до три пъти по-смъртоносно оръжие в сравнение с всички останали на пазара.

Електронният спусък се задейства, когато оръжието е поставено в режим на стрелба. По този начин всичко, което стрелецът трябва да направи, е да дръпне спусъка, когато е набелязал мишената, да го задържи натиснат и всеки път, когато автоматът бъде насочен към мишената, ще бъде произведен точен и смъртоносен изстрел. Освен това системата не пречи на нормалната му дейност, което означава, че с оръжието може да се стреля и по стандартен начин, коментират експертите от IWI.

 

„Арбел“ се състои от три елемента: компютъризирана платформа, усъвършенстван електронен механизъм за стрелба, оборудван със сензори, и нов режим на стрелба. Всичко това работи със сменяема батерия. Самата батерия е литиево-йонна и може да издържи до 50 часа без зареждане, информира порталът Breaking Defense.

 

Според сайта Zona-militar прецизността на „Арбел“ спрямо движещи се мишени е между 80 и 90 процента.


https://youtu.be/ZLYMoCOwkGY?si=boaXmWb0hYiMlEHm
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама