НОВИНИ


Украинското разузнаване: Кремъл изпраща във войната личен състав от Тихоокеанския флот на Руската федерация

4 6799 12.04.2024
Украинското разузнаване: Кремъл изпраща във войната личен състав от Тихоокеанския флот на Руската федерация
БГНЕС

Кремъл изпраща във войната срещу Украйна личен състав от Тихоокеанския флот на Руската федерация, както и 11-та армия от ВВС и силите за ПВО. Това съобщиха от Главното разузнавателно управление към Министерството на отбраната на Украйна, цитирано от Укринформ.


Москва прибягва до подобни действия, за да попълни безвъзвратни загуби на войски, които понася в хода на боевете в Украйна, както и да окомплектова нови военни части.

 

Данни на ГРУ сочат, че преди това тези военни части не са участвали пряко във военни действия срещу Украйна.Установено е, че по решение на командващия Тихоокеанския флот на Руската федерация Виктор Лийна ротациите в Сирия са напълно прекратени, целият личен състав заминава за зоната на бойните действия на територията на Украйна. Касае се за 2000 военнослужещи от Приморския и Камчатския край.

 

Приблизително 400 военнослужещи от дислоцираните в Хабаровския край военни части на 11-та армия ще се присъединят към 155-а и 40-а бригада на морската пехота, които воюват в Украйна и са некомплектовани поради значителни загуби.

 

Част от личния състав от военните части на Далечния изток на Русия ще вземе участие в новата мотострелкова бригада, която се формира във Воронеж.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама