НОВИНИ


Кремъл стопира в кината новия филм на Гай Ричи за борбата с нацистите

4 2574 12.04.2024
Кремъл стопира в кината новия филм на Гай Ричи за борбата с нацистите
Филмът е без сертификат

Документите, подадени за разпространение на филма на Гай Ричи „Министерството на неджентълменските работи“/„The Ministry of Ungentlemanly Affairs”/ не отговарят на изискванията на правилата за издаване на удостоверение за разпространение, потвърдиха от пресслужбата на Министерството на културата на Руската федерация, предаде БТА.


По-рано компанията за разпространение на филми "Волга" съобщи, че филмът не е получил сертификат за разпространение от Министерството на културата на Руската федерация за избраната дата - 25 април. Пресслужбата на Kinopoisk отбеляза, че в алинеята, посочена в уведомлението, една от причините за отказа може да бъде наличието на грешки в документите, представени за получаване на сертификат за разпространение, както и фактът, че се пускат няколко подобни филма на премиерната дата, избрана от лицензодателя.

„Филмът на Ричи не получи удостоверение за разпространение както за прожекция в кината, така и за онлайн прожекция поради това, че представените документи не отговарят на изискванията на буква „д” от параграф 18 от Правилата за издаване и отказ при издаване и отнемане на удостоверение за разпространение на филми, одобрени с Указ на правителството на Руската федерация № 143 от 27 февруари 2016 г. Уведомлението за отказа беше официално изпратено до заявителите“, се казва в изявлението.

 

Министерството също така потвърди, че вече са получили редица писма от руски продуценти, в които се посочва, че кината в страната вече са определили дати за други филми, пуснати по-рано от въпросният филм.


Главната роля във филма се играе от Хенри Кавил. Сюжетът се съсредоточава върху специална служба, създадена във Великобритания по време на Втората световна война за борба с нацистите.

 

Филмът трябваше да излезе в Русия на 25 април. Това е първият филм на Ричи, който не получи сертификат за разпространение в Русия.

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама