НОВИНИ


Почина легендарният дизайнер Роберто Кавали

0 2825 12.04.2024
Почина легендарният дизайнер Роберто Кавали

Италианският моден дизайнер Роберто Кавали почина на 83-годишна възраст, предаде АНСА.Неговото влечение към ярките животински мотиви и изкусните му творения го превърна в любимец на международния светски живот в продължение на десетилетия.


Италианската информационна агенция ANSA съобщи, че дизайнерът е починал в дома си във Флоренция, града, в който е роден, след дълго боледуване.

 

За пръв път той се появява през 70-те години на миналия век при звезди като София Лорен и Бриджит Бардо, а неговите разголени и изпъкващи стилове са предпочитани и след години от следващите поколения знаменитости - от Ким Кардашиян до Дженифър Лопес.

 

Кавали имаше вкус към Фераритата, дебелите пури и разкопчаните ризи, които разкриваха загорелите му гърди. Ожени се за подгласничка на "Мис Вселена", притежаваше лилав хеликоптер и лозе в Тоскана и се познаваше на четири очи с холивудските звезди.

 

Роден на 15 ноември 1940 г. във Флоренция, главния център за обработка на кожи в Италия, Кавали е известен с използването на щампована кожа и еластични, изпесъчени дънки.

 

През 2005 г. дизайнерът е натоварен с обновяването на оскъдната униформа на зайчетата на Playboy - вярно на формата си, той представя една версия с леопардов принт.

 

Превод и редакция ФрогНюз


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама