НОВИНИ


ПП: Подкрепяме правото на Израел да защити суверенитета си, същевременно призоваваме за деескалация

7 2572 14.04.2024
ПП: Подкрепяме правото на Израел да защити суверенитета си, същевременно призоваваме за деескалация
Лидерите на ПП - Кирил Петков и Асен Василев БГНЕС

"Подкрепяме правото на Израел да защити суверенитета си, същевременно призоваваме за деескалация". Това се казва в позиция на "Продължаваме промяната", изпратена тази сутрин до медиите, след като вчера Иран атакува пряко Израел.


Ето и цялата позиция на ПП:

 

"Късно снощи Иран започна военна операция срещу Израел като изстреля десетки дронове и балистични ракети срещу страната.


Смятаме атаката за безотговорна и неоправдана, опасна за мира и сигурността в целия регион.


Подкрепяме правото на Израел да защити суверенитета си, същевременно призоваваме за деескалация и симетрични действия и от двете страни, за да не прерасне конфликтът в мащабна регионална война".



Израел съобщи вчера, че ирански безпилотни летателна апарати са били насочени към неговата територия и че системите за противовъздушна отбрана са готови да ги свалят. Към тази сутрин ЦАХАЛ потвърждава, че по Израел са изстреляни над 300 безпилотни самолета и ракети, а 99% от заплахата е отблъсната. Силите на САЩ и Обединеното кралство помагаха за свалянето на ирански безпилотни самолети над Йордания, Сирия и Ирак.

 

Джо Байдън заяви, че почти всички безпилотни самолети и ракети, изстреляни от Иран, са били прихванати, и добави, че ще свика среща на лидерите на Г-7 в неделя.

 

ФрогНюз


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама