НОВИНИ


Министър Запрянов: Няма военна заплаха за България, общата система за ПВО на НАТО работи нормално

3 2440 14.04.2024
Министър Запрянов: Няма военна заплаха за България, общата система за ПВО на НАТО работи нормално

Няма военна заплаха за територията на България след атаката на Иран срещу Израел. Това увери служебният министър на отбраната ген. Атанас Запрянов.


„Не се налага въоръжените сили да се превеждат в по-висока степен на готовност. Нека гражданите да знаят, да живеят спокойно, днес - да почиват спокойно”, каза още той. Служебният министър увери, че те продължават да следят ситуацията.



„Следим я 24 ч. преди удара, по време на удара, имаме информация и за резултатите от удара. Надяваме се, че израелското правителство ще бъде мъдро и няма да стигнем до ескалации между Иран и Израел", каза Запрянов пред журналисти.

 

Той подчерта, че има всякакви планове за действие. „Не се налага да взимаме някакви специални мерки. Същата е ситуацията и с въоръжените сили на НАТО. Общата система за ПВО на НАТО работи в нормалния си режим. От утре войските ще провеждат планова подготовка, така както е планирано", каза служебният министър. 

 

Той уточни, че има проект за въоръжаване на Българската армия с дронове - такъв проект е заложен в Програма за инвестиции в отбраната до 2032 г.

 

По-рано тази сутрин по искане на премиера Димитър Главчев беше свикано работно съвещание заради ударите над Израел.

 

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама