НОВИНИ


Българските състезателки спечелиха общо осем медала на Световната купа по художествена гимнастика

1 3578 14.04.2024
Българските състезателки спечелиха общо осем медала на Световната купа по художествена гимнастика
Боряна Калейн Българска федерация художествена гимнастика

Българските състезателки спечелиха общо седем медала по време на тазгодишното издание на Световната купа по художествена гимнастика, което се проведе през последните три дни в столичната "Арена София".


Пред родна публика Боряна Калейн, Стилияна Николова и ансамбъла завоюваха три златни, четири сребърни и едно бронзово отличие, с което изведоха страната ни на първо място по този показател сред всички, които се включиха в надпреварата, съобщава БНТ.



Всичко започна в съботния ден, когато Боряна Калейн триумфира в многобоя с резултат от 137.300 точки, изпреварвайки Николова, която остана втора със 135.100 пункта.

 

Малко по-късно същата вечер състезателките ни от ансамбъла - Магдалина Миневска, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов и Маргарита Василева - изиграха чудесно композицията си с три ленти и две топки, което им позволи да се доберат до третото място и бронзовите медали в многобоя с 67.400 точки.

 

Неделята донесе още радост за Стилияна Николова, която стигна до отличия във всичките си три финала на отделните уреди, като тя грабна златото на топка и лента и заслужи сребро на обръч.


Междувременно Боряна Калейн допусна грешки в съчетанията си на обръч, топка и лента, но бухалки игра стабилно и в крайна сметка това ѝ осигури сребърен медал.





Гимнастичките от ансамбъла пък отново не се справиха по най-добрия начин със съчетанието си с пет обръча, но на три ленти и две топки показаха корено различно лице, което им донесе сребърното отличие.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама