НОВИНИ


Етичният кодекс не засяга главния секретар на МВР, според синдикатите

0 2457 15.04.2024
Етичният кодекс не засяга главния секретар на МВР, според синдикатите
Генади Тенев бТВ

„Етичният кодекс за държавните служители е приложим само за редовите служители, но не и за главния секретар на МВР“, коментира Генади Тенев от Синдикалната организация на служителите в МВР.


„Този кодекс се оказва неприложим за главния секретар. При уронване на престижа на МВР се налага най-тежкото наказание – уволнение. Според закона за МВР това е неприложимо за главния секретар, защото той се назначава и бива освобождаван с указ на държавния глава“, заяви той в ефира на бТВ.

 

„Познанството на Стефан и Марин Димитрови е проблем за висши ръководители в МВР. Все още не са ясни данните. Самият факт, че се е знаело за подобни контакти и никой не е взел мерки – повдига се въпросът за вътрешния контрол в МВР. Много пъти медии и граждани са повдигали въпроса за кадрите, но важен е и вътрешният контрол“, посочи Тенев.

 

„Другият въпрос е, че някой предлага тези хора и застава зад тях. Как, с какви морални ценности и какви са последствията за хората, които ги предлагат? Позицията ни беше, че като служители в МВР и като синдикална организация ни омръзна от експериментите, които се правят през половин година – смени в ръководството на МВР. В политика не искаме да се намесваме. Искането на оставка е политически акт. Калин Стоянов е човек от кариерата, който има познания и по-лесно се работи с него. Не се тръгна с експерименти за „98% реформи в МВР“, които през годините са били на гърба на служителите, които отнасят негативите“, подчерта той.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама