НОВИНИ


Медицинският ни хеликоптер не е готов за използване, пилотите не са обучени

1 2491 15.04.2024
Медицинският ни хеликоптер не е готов за използване, пилотите не са обучени
болница "Света Екатерина"

Първият ни медицински хеликоптер ще има готовност да участва в мисии най-рано в началото на май. Пилотите, които ще изпълняват HEMS мисии, все още не се завършили задължителното обучение с летателната машина, съобщиха за "Хоризонт" от Министерството на транспорта. Това е причината въздушната ни линейка да не се използва в ситуации като инцидента с простреляното във Враца дете.


Шестимата пилоти, които ще летят с медицинския ни хеликоптер, трябва да направят по 10 часа обучение на машината. Очаква се то да бъде завършено през тази седмица.

 

През следващата е планирана проверка на пилотския състав на "България Хели Мед Сървиз" от страна на италианската компания-производител, от която закупихме хеликоптера. След това ще бъде проведено обучение на медицинските ни екипи в рамките на 3 дни и тогава ще има готовност за извършване на HEMS мисии, става ясно от информацията на транспортното министерство.

 

При инцидента с простреляното в събота дете във Враца беше изпратен военен хеликоптер, който го транспортира до столичната болница "Пирогов".   


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама