НОВИНИ


Министърът на вътрешните работи на Германия: България покри критериите за влизане в Шенген още миналата година

4 17208 15.04.2024
Министърът на вътрешните работи на Германия: България покри критериите за влизане в Шенген още миналата година
Нанси Фезер

Пактът за миграция е от съществена важност. Това е документ, който дава възможност за солидарна отговорност на всички държави. Това заяви служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов пред журналисти след визитата на федералния министър на вътрешните работи на Германия Нанси Фезер.


Той благодари на германското правителство за високата оценка на Германия за приемането на България в шенгенското пространство.

 

"Това е индикатор, който ни показва, че сме на прав път. Темите, които коментирахме, бяха отличното двустранно сътрудничество в областта на вътрешните работи, граничното управление, моментното състояние по линия на миграцията", каза още Калин Стоянов, цитиран от БНТ.

 

"За федералното правителство беше от решаващо значение България да покрие критериите за влизане в шенгенското пространство. Според нас тези критерии са напълно покрити и изпълнени от България още миналата година. Затова ние единодушно заставаме зад това членство", обясни федералният министър на вътрешните работи на Германия Нанси Фезер.

 

"Ролята на Фронтекс като агенция за защита на границите е голяма и важна", заяви още Фезер и добави, че: "По границите, извън помощта на Фронтекс, самите държави членки носят отговорност за външните си граници".

 

Като част от визитата си у нас Нанси Фезер посети ГКПП "Капитан Андреево". На място служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов запозна германския си колега с работата на граничните власти на пункта и с дейността на Тристранния център за полицейско и митническо сътрудничество.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама