ПОЛИТИКА


Иван Брегов: Клановете в правосъдието могат да унищожат живота на всеки. Борисов и Габриел трябва да бъдат разпитани

1 3781 16.04.2024
Иван Брегов: Клановете в правосъдието могат да унищожат живота на всеки. Борисов и Габриел трябва да бъдат разпитани
скрийншот

Борисов и Габриел трябва да бъдат разпитани заради думите на Гешев, а ако прокурорът реши, да ги изолира без да им дава процесуално качество. Бившият главен прокурор реши да обезпечи бъдещата си сигурност, вместо да извади наяве важни неща. Клановете в правосъдието могат да унищожат живота на всеки. Това каза Иван Брегов, правен експерт в Института за пазарна икономика, в ефира на "Твоят ден".


По думите му давността е най-големият приятел на престъпността. "Бившият главен прокурор говори по начин, чрез който да заобиколи изясняване на обстоятелствата, прави подмятания и политически заигравки - доста повърхностно поведение.

 

Опитва се да се изкара жертва на системата. По послушание беше сложен начело на прокуратурата, беше преценено, че е удобен. След това му гласуваха вот на недоверие, което беше унизително, но така трябва да се отнасят с всеки, който е удобен някого", смята той. 

От своя страна Теодор Славев, старши анализатор в Института за правни инициативи, сподели, че Гешев вече е политик и неговите тези трябва да се пречупват през този ракурс. "Той знае какво се случва в съдебната власт, наясно е с всички "мръсни" тайни.

 

Не го приемат сериозно в предполагаемата му борба с престъпността. Можеше да разкаже каквото знае. Надявам се да обясни за Нотариуса и Пепи Еврото. Нямаме гаранции за отчетна прокуратура, която с широките си правомощия е свършила нещо добро за България", подчерта той.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама