НОВИНИ


Израелският външен министър настоя за още санкции срещу Иран

0 2274 16.04.2024
Израелският външен министър настоя за още санкции срещу Иран
Израелският външен министър Израел Кац БГНЕС

Министърът на външните работи на Израел призова западните си съюзници да наложат санкции срещу иранската програма за балистични ракети и да обявят Иранската революционна гвардия за терористична организация след първата в историята директна военна атака на Техеран срещу Тел Авив, съобщи Ройтерс.


"Заедно с военния отговор на нападението с ракети и дронове, аз повеждам и дипломатическа атака срещу Иран", отбеляза външният министър Израел Кац в публикация в социалните мрежи.

 

Той сподели, че е изпратил писма до 32 държави и е говорил с редица съюзници, като ги е призовал да "наложат санкции върху иранската програма за балистични ракети и да обявят Революционната гвардия за терористична организация, като начин Иран да бъде спрян и отслабен."



"Трябва да спрем Иран сега, преди да е станало твърде късно", категоричен бе той.

 

Израелската държава декларира, че ще отговори на нападението на Иран с дронове и ракети от уикенда, въпреки призивите за сдържаност, отправени му от неговите съюзници, които се стремят да избегнат ескалация на конфликта в Близкия изток.

 

Групата на седемте най-големи икономики в света - Г-7, вече работи по пакет от координирани мерки срещу Иран, информира британският министър-председател Риши Сунак.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама