НОВИНИ


Служебният правосъден министър: Ако президентът не подпише указ, ще остане настоящият министър на външните работи

3 2385 16.04.2024
Служебният правосъден министър: Ако президентът не подпише указ, ще остане настоящият министър на външните работи
Мария Павлова БГНЕС

"Ако президентът реши да не подпише указ, явно ще остане настоящият министър на външните работи". Това каза служебният министър на правосъдието Мария Павлова


"Господин Главчев е изготвил предложение по реда, който е разписан с промените в Конституцията. Изложил е своите мотиви! Това как се определят от някои, дали са достатъчни, дали са приемливи или по какъв начин се определят, е въпрос на гледна точка", каза Павлова, която преди да стане министър, бе зам.-главен прокурор.

 

Думите ѝ дойдоха преди да стане ясно, че премиерът Главчев иска от президента Радев да бъде сменен и земеделският служебен министър, предаде БНР.

 

Преди да стане ясно искането за смяната и на министъра на земеделието, вицепрезидентът Илияна Йотова коментира, че държавният глава продължава да провежда консултации и и да събира информация във връзка с предложението да издаде указ за освобождаването на външния министър Стефан Димитров. 



На въпрос кога е ясно решението на Румен Радев, тя отговори: "Това ще реши президентът. Кога, как ще обяви своето решение и какво ще бъде то изцяло - поне това е в неговите правомощия - въпреки желанието на мнозинството, както се видя, да бъдат силно ограничени".

 

Вчера Главчев инициира промени в персоналния състав на служебния кабинет. В предложението до президента Румен Радев премиерът предлага Стефан Димитров да бъде освободен като министър на външните работи и поста да заеме Даниел Митов. Съобщението за смяната дойде късно вчера, след като по-рано през деня лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов критикува външния министър Стефан Димитров.

 

Днес Главчев пък предложи Кирил Вътев бъде освободен от поста министър на земеделието и храните и длъжността да заеме Георги Тахов. 

 

В предложението си до президента Румен Радев премиерът Главчев посочва като мотиви за смяната несправяне със служебните задължения, в резултат на което продължава напрежението и недоволството в аграрния сектор.

 

ФрогНюз

 

 

 

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама