НОВИНИ


Найден Тодоров за това дали ще се задържи на поста: Казва ли ти някой, смееш ли да питаш

1 2351 18.04.2024
Найден Тодоров за това дали ще се задържи на поста: Казва ли ти някой, смееш ли да питаш

"Казва ли ти някой, смееш ли да питаш" (бел.ред това е реплика от филма "13-тата годеница на принца)", така министърът на културата и световноизвестен диригент Найден Тодоров коментира въпроса колко време ще остане на този пост.


 "Преди 30 години мислех,че ни предстои цъфтеж, а вижте сега...в нищо не може да сме сигурни. Просто се надявам да организираме добре изборите', коментира в ефира на бТВ Тодоров.

 

Той заяви, че служебният премиер Димитър Главчев не го познава като министър, а като музикант. Смяната на двама министри, Тодоров коментира така: "Досега президентът избираше премиери и тези хора сигурно са знаели, че ще бъдат такива и са имали подготовка, Главчев имаше една седмица...за една седмица човек може да избере добър, експертен кабинет, но дали може да познава всички".

 

Найденов коментира и за решението си да освободи директора на фонд "Култура" Сава Драгунчев. Имало е поредица от гафове в Национален фонд "Култура". Имаше решения, които бяха нецелесъобразни. Сава Драгунчев не се яви в Министерство на културата, за да му връчим заповедта за отстраняването му, заяви още  служебният министър на културата .

 

НФК е предприел действия за възстанови средства от това шоу. Водят се съдебни битки с организаторите, каза той по повод похарчените над над 93 хил. лева от Национален фонд "Култура" за драг куин шоу в столично ЛГБТИ заведение през 2022 г

 

Министърът посочи, че все още има проблем със схемите по Плана за възстановяване и устойчивост, касаещ средствата по фонд "Култура"."ЕС е доста предпазлив и Министерство на културата разработва схеми, с които парите да бъдат изхарчени, но предварително трябва да бъдат одобрени от ЕС", посочи той. 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама