НОВИНИ


Росен Костурков с предположение: Живко Коцев е бил притиснат от Сарафов да подаде оставка

2 2459 18.04.2024
Росен Костурков с предположение: Живко Коцев е бил притиснат от Сарафов да подаде оставка
Росен Костурков БНТ

Депутатът от "ПП-ДБ" Росен Костурков представи своя версия за случващото се в МВР и за бившия главен секретар на ведомството Живко Коцев, който от вчера е с обвинение и е пуснат срещу 20 хиляди лева гаранция. "Mоят прочит над ситуацията с оставката на Живко Коцев е, че той е бил натиснат от Сарафов да си я подаде.", каза Костурков.


Във връзка с оставката на управителя Станимир Михайлов и подуправителя на Националната здравноосигурителна каса, той коментира пред БНТ:

"Оставката им беше договорена с тях. Цялата тази "игра" е за още един 8 млрд. лв в Здравната каса".


Според него, ситуацията, в която земеделците протестираха, е била основателна, както в България, така и в Европа. Той подчерта, че Кирил Вътев е успял да се справи със земеделците - чрез диалог.

 

"Моята оценка за работата на Кирил Вътев и неговият екип е добра. Когато Главчев обяви, че ще го покани в служебния кабинет каза доста добри думи за него. За първи път подобни проблеми, свързани с недоволството не земеделците, се решиха чисто институционално - чрез разговори. Няма резон да се отстранява Вътев. Моята теза е, че за пореден път се прави опит да се овладеят поредните пари, които после ще се раздават", каза Вътев.

 

„Наблюдавайте много внимателно кой ще бъде сложен за шеф на ДФЗ, ако тази смяна на министър се извърши“, препоръча Костурков.

 

Той изказа и свое предположение, предупреждавайки, че е спекулативно. Според него главната причина за поисканата оставка на Кирил Вътев е, че е отказал да назначи на поста изпълнителен директор на ДФ“Земеделие“ човек, който му е предложен. Костурков уточни, че не е говорил с Кирил Вътев по въпроса и това си е чисто негово виждане.

 

Росен Костурков припомни, че в предстоящия период ДФ „Земеделие“ ще раздаде по Стратегическия план чрез инвестиционните интервенции над 2,5 милиарда лева. Именно затова постът шеф на ДФЗ е много желан.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама