НОВИНИ


ПП-ДБ искат извънредно заседание за доклада за "Боташ"

12 2517 18.04.2024
ПП-ДБ искат извънредно заседание за доклада за
Facebook

Поводът е отново докладът за „Боташ“. Той не намери място в дневния ред за тази седмица, въпреки че бяхме уверявани, че ще бъде разгледан вчера. Виждаме, че други точки, за които няма доклад, бяха включени в дневния ред, но явно председателят на НС не счита, че този доклад е важен. Това заяви пред журналисти преди днешното заседание на Народното събрание Радослав Рибарски, депутат от „Продължаваме промяната“-“Демократична България“.


„Направихме искане за свикване на извънредно заседание с точка единствена – разглеждане и приемане на доклада за „Боташ“. Има скандални факти и разкрития в него, които няма да оставим последните седмици на това НС да останат скрити за обществото. Класифицираната информация в доклада – има начин как да бъде обсъден, без да се разкрие търговската тайна“, увери той, цитиран от novini.bg

 

Мартин Димитров изтъкна: „ГЕРБ защитават Румен Радев и екипа му, който е сключвал този договор. С назначаването на служебен енергиен министър (Владимир Малинов) ГЕРБ на практика подкрепиха договора за „Боташ“. Планът им е този доклад да не бъде гледан в зала и да не бъде даден на ДАНС и на прокуратурата, както ние настояваме. Те прилагат партизанска тактика, крият доклада, опасяваме се да не иде при пътната карта, т.е. никога да не влезе в пленарна зала. Трябва да бъде даден на ДАНС и прокуратурата, а също спешно трябва да бъде започнато предоговаряне – не може да даваме милион на ден, без да внасяме газ по този договор.

 

„Добре се познаваме с ГЕРБ. Знаем, че когато искат нещо да не го направят, си намират причини и мотиви. Докладът е в Жечо Станков, отговорността е негова. Той вече седмица не внася доклада, при положение, че ни струва милион на ден“, допълни той.

Според Рибарски е притеснително, че вече една седмица служебният министър на енергетиката не е коментирал нито доклада, нито комисията: „И на комисия не се появи вчера, въпреки че имаше три законопроекта, касаещи Закона за енергетиката.“


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама