НОВИНИ


Фондация "Лили Иванова" иска общински имот в Бургас, за да го превърне в културен център

1 2824 18.04.2024
Фондация
Лили Иванова

Фондация "Лили Иванова" иска общински имот в Бургас за обособяване в културен център Saloon LI. Писмо с искането е подадено в местната община. Това пише в докладна записка на заместник-кметът по финансите Станимир Апостолов.


Става въпрос за имот с площ 62 квадрата, с прилежаща към него зимна градина, който се намира в Морската градина на града, в района на Летния театър. Там от фондацията предвиждат да обновят и модернизират пространството. Културния център ще включва многофункционална част с възможност за изложби, срещи концерти, представяне на творци и произведения, както и друга културна, художествена и съпътстваща дейност, пише в докладната записка, публикувана в официалната страница на Общинския съвет в Бургас, информира БТА.

 

Друга цел на организацията е, да се експонират награди и лични вещи на големи български артисти, което ще превърне центъра в една от туристическите забележителности на Бургас и ще допринесе за развитие и разширяване на културния и събитиен туризъм, посочват в писмото си от фондацията.

 

Фондация "Лили Иванова" е юридическо лице с нестопанска цел, регистрирано в обществена полза с цел популяризиране постиженията на българската музика и култура в страната и чужбина и повишаване на тяхното ниво, както и запазване и предаване на поколенията на творчеството на Лили Иванова.

 

Решението за искането ще бъде взето на сесия на Общинския съвет, която ще се проведе следващата седмица.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама