НОВИНИ


Съдия Емил Дечев: Прокурори се правят на "ни чул, ни видял" за Нотариуса

5 3308 18.04.2024
Съдия Емил Дечев: Прокурори се правят на
Емил Дечев

Надявам се охраната на съдия Цариградска да продължи. Преди четири години хем се осигурява защита на Цариградска, но не се прави разследване на тези, които я заплашват. И четири години по-късно , един от хората, които са я заплашвали, е убит. Имаме четири години симулиране на действие. Това заяви съдията от Софийския градски съд и доскорошен зам.-министър на правосъдието Емил Дечев.


Преди месец-два член на ВСС заяви, че би чул за Нотариуса от Цариградска, но не смятал, че е толкова влиятелна фигура. И това се казва от член на ВСС; Малко след убийството на Мартин Божанов в предаване по БНТ ръководителят на асоциацията на прокурорите, който отговаря за професионалната организация на прокурорите заяви, че не бил чувал за Нотариуса, поясни той в "Честно казано с Люба Кулезич" по Евроком..

 

Съдийската колегия, осъдила тези заплахи, главна дирекция осигурила охраната, излизат филмите на АКФ и през 2024 г.  този прокурор заявява, че не бил чул за Нотариуса.

 

 

Той коментира и реформите в правосъдната система: Сега се цели да се спре реформата, която бе започнала. За мен промените в Конституцията за съдебната власт са удачни. Проблеми има за служебното правитество. Но те не бяха в първоначалния проект на ПП-ДБ.
Трябваше правителството да остане като служебно правителство, обясни той.

 

Промените в съдебната власт са добри. Но тези промени трябва закон за съдебната власт, НПК и други закони, посочи Дечев.

 

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама