НОВИНИ


Журналистът Христо Христов: Държавата е дала нула стотинки за мемориали свързани с тоталитарния режим

6 2760 18.04.2024
Журналистът Христо Христов: Държавата е дала нула стотинки за мемориали свързани с тоталитарния режим
Христо Христов

Срамота е за хората, които са страдали в лагера в Белене, включително и комунисти,  би било пазор да не поддържаме паметта на тези хора. заяви журналистът и издател Христо Христов.


Белене трябва да е паметник на недвижимо културно наследство с национално значение. Бе направена подписка, създадена е нова комисия, която трябва да се произнесе. Има поредна трета комисия, искането е внесено 2014 г. Но решение все още няма. Това е липса на държавна политика и държавност. Това каза още в "Честно казано с Люба Кулезич" по Евроком  Христов.

 


Държавата е дала нула стотинки за мемориали свързани с тоталитарния режим. Трябва да има държавни служители, които да поемат работата. А ние вече 34 години не правим нищо, разкри Христов.

 

След като министерството на културата не може да се справи, ще поискаме среща с министър-председателя. Може да организираме и протест, посочи той.

 

Политиците живеят в друга реалност, далече от нашата реалност. Сега. често публикувам документи на ДС от 1944-45 г. и там задачите са ясни - да работят против всички партии в полза на БКП. Тогава има злоба и желание да се унищожат политическите опоненти. Сега пак се повтарят грешките Някои мислят, че нещата започват от тях. Така коментира той връзката между онова далечно време и днешния ден.

 

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама