НОВИНИ


БСП поиска оставката на Росен Желязков, той отговори: "Нинова да прочете отново"

0 2334 19.04.2024
БСП поиска оставката на Росен Желязков, той отговори:
Корнелия Нинова и Росен Желязков

БСП искат оставката на председателя на парламента Росен Желязков. Това заяви лидерът на партията Корнелия Нинова. Причината - негова заповед относно провеждането на пресконференции и брифинги в Народното събрание. Той отговори: "Нинова ви е запознала с едно изменение в правилата. Надявам се отново да прочете текста".


Причината – издадена заповед от Желязков за това пресконференции, брифинги, срещи с журналисти, кръгли маси, дискусии и други мероприятия, с участие на външни лица, да се провеждат в Народното събрание само по мотивирано предложение на председателя на съответната парламентарна група или комисия, обясни Нинова пред журналисти в Народното събрание.

 

"Ние трябва да искаме разрешение от председателя на НС. Такова чудо не се е случвало в парламентарната история на България", възмути се лидерът на БСП."Не знам кой иска оставката. Има си ред – 1/3 от народните представители, дискусиця, гласуване в зала", отговори Росен Желязков, отново през медиите.

 

"Нинова ви е запознала с едно изменение в правилата. Надявам се отново да прочете текста, който е изменен. Ограничава се възможността на отделен народен представител по време на предизборната кампния да прави срещи и да изпозлва сградите на Народното събрание", твърди той.

 

"Забележете текста, който е действал през годините – пресконференции, среща с журналисти, кръгли маси, дискусии и други мероприятия с участие на външни лица се провеждат в НС по предложение на председателя на парламента, комисия, или народен представител. Единствената разлика е, че се ограничава възможността на отделен народен представител да прави в предизборната кампания срещи и да използва сградите на НС за ивент плейс. Представете си 240 народни представители да използват сградата за предизборни мероприятия. Това е разликата. Иначе парламентрани групи, комисии ще имат неограничена възможност да изпозлват", каза Желязков.

 

"Корнелия Нинова по всяко време може всичко, защото е Корнелия Нинова. Но не може да направи бележита годишнина на БСП в Народното събрание", каза още той. 

 

ФрогНюз


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама