НОВИНИ


Образователният министър: МОН обмисля 2-ри май да бъде неучебен ден в цялата страна

0 2447 19.04.2024
Образователният министър: МОН обмисля 2-ри май да бъде неучебен ден в цялата страна
Служебният образователен министър проф. Галин Цоков БГНЕС

МОН обмисля да предложи втори май да бъде неучебен ден в цялата страна, съобщи служебният образователен министър Галин Цоков в Пловдив.


Предложението ще съгласувано днес или най-късно утре, след анализ на всички данни от страната. Тъй като много кметове на общини вече обявиха втори май за неучебен, министърът поясни, че подобно решение на просветното ведомство ще даде възможност еднодневната ваканция да бъде дадена по места по друг повод. 

 

Неучебният втори май ще слее като почивни дните от 1-и до 6-и май включително, когато са Великденските празници. Служебният образователен министър бе категоричен, че няма да има проблем с провеждането на НВО за 10. клас на 10-и юни. Данните демонстрират, че започването от 11:00 часа на изпита ще даде възможност учебните стаи да бъдат подготвени след вота на 9-и юни. 

 

От екипа на проф. Цоков коментираха и предложението на кабинета "Денков" за отпадането на таксите за ВУЗ-овете така: "В полето на народните представители е до 9-и май да гласуват отпадането на таксите за държавните университети."В Пловдив министърът на образованието и науката взе участие в промоцията на бакалаври и магистри от Педагогическия факултет на ПУ "Паисий Хилендарски", в който е преподавател. 1435 са завършващите бакалаври и магистри в няколко профила - "Педагогика", "Психология", "Социални дейности" и "Изкуства". От тях 645 са дипломираните бакалаври, а 790 са магистрите. 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама