НОВИНИ


Крум Зарков: Министрите не са съгласувани предварително с президента

3 2632 21.04.2024
Крум Зарков: Министрите не са съгласувани предварително с президента
Крум Зарков

Нито един от министрите, които бяха предложени от Димитър Главчев, не е предварително съгласуван с президента", коментира президентският секретар по правните въпроси Крум Зарков.


"Стефан Димитров не може да е президентският човек в правителството на Главчев. Няма квота на президента, включително и за Мария Павлова", поясни той пред БНР.


Зарков определи като "глупост" твърденията, че президентът има нещо общо със стремежът за запазване на статуквото в съдебната власт.

 

По думите му няма министър на външните работи, който може да обърне доктрината на държавата за ден и половина, по повод исканите промени в МВнР.

"Всеки път, когато загубят почва, когато сгрешат, те вадят една и съща карта. Няма институция или политическа сила, която да обърне геополитическото развитие на страната. Има нюанси в различните позиции, но в базовото позициониране на страната в ЕС и НАТО няма такава опасност. Това се ползва като обяснение за необяснимото. То е смешно, но и опасно. Трупа се обществено недоволство, което се отразява и на мнението за съюзите, в които участваме, тъй като те ги използват безпардонно", коментира Зарков.

 

След което анализира и пожеланата смяна на Кирил Вътев в земеделското министерство. Президентският секретар по правните въпроси цитира думите, с които Вътев беше оставен във ведомството.

 

"Остава, за да осигури приемственост и тъй като е доказан добър мениджър". Три дни по-късно авторът на тези думи каза, че човекът не се справя с темпото, забавени са плащания. Затова президентът Радев се усъмни дали и първоначалното предложените министри, и предложенията за смяна идват от Димитър Главчев".


"Трябва да се даде кредит на доверие на Димитър Главчев, но и на президента, който ако искаше да покаже нелепостта на тази Конституция, можеше да започне да връчва мандатите на тези, които са казали, че не ги искат", заяви Зарков.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама