НОВИНИ


Социологът Димитър Ганев: Може да има изненада на изборите - формацията около Ваня Григорова

15 2872 21.04.2024
Социологът Димитър Ганев: Може да има изненада на изборите - формацията около Ваня Григорова
Димитър Ганев

Изгубихме 4 години. Цената ще бъде платена. Цената я плащаме и с ниска избирателна активност. Въпреки, че сега изборите ще са 2 в 1, аз не мисля че избирателната активност ще е кой знае колко по-голяма, каза Димитър Ганев, социолог от "Тренд". 


Свидетели сме на политическо противопоставяне. България не се е отдалечила от тежкия сблъсък от 2021 г. Това че за 9 месеца първите две големи формации успяха да се обединят за конституционни промени, не значи че са се разбрали, заяви в ефира на БТВ Добромир Живков.

 

"Сами по себе си изборите ще ни отдалечат от Шенген и еврозоната", разкри Живков.  През последните 9 месеца имаше приятелски огън от популярни хора в обществото и политиката, че това е безпринципна коалиция. Цената, която сега ще се плати, няма да е малка, каза още той. 

 

Ротацията трябва да се случи, а не се. Съдебната реформа остана на хартия. Хората правят реформата, коментира Живков.

 

Социологът от "Тренд" разкри и част от предстоящо проучване: Вижда се, че ГЕРБ се отделя на дистанция, която е трудно преодолима. Следва един отбор от три формации ПП-ДБ, Възраждане и ДПС, които изглеждат на близки проценти един от друг. До края на кампанията трудно ще може да се каже кой ще завърши на второ, трето и четвърто място. Пети са БСП. Може да има изненада на изборите - формацията около Ваня Григорова. 

 

Борисов успя да отслаби ПП-ДБ, за да може да има контрол над новите коалиционни преговори, разкри Живков. 

 

Бившият премиер Кирил Петков да излезе и да каже кои са анализаторите, които са му искали пари преди време, каза Ганев по повод изказване на бившия премиер. 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама