НОВИНИ


Ще се случат ли промените в "Гражданската" и ще има ли по-високи глоби за нарушителите на пътя?

0 2382 22.04.2024
Ще се случат ли промените в
Личен архив

Промените в Кодекса за застраховането, които трябваше да влязат в сила още през декември миналата година, ще бъдат завещани на новото Народно събрание, което ще се конституира след изборите на 9 юни. Твърдят застрахователи.


Проектът за промени беше изготвен от Министерството на финансите, гласуван от кабинета „Денков“ и внесен в парламента. Депутатите обаче няма да имат време да го приемат, тъй като на настоящото Народно събрание остават броени дни живот, преди народните избраници да излязат във великденска ваканция, а после и в предизборна кампания.

 

Едно от предложенията на Асоциацията на българските застрахователи по отношение на застраховката „Гражданска отговорност“ е шофьорите да плащат, ако причинят катастрофа при превишаване на ограничението скоростта с повече от 50 км/ч в населено място или преминаване на червен светофар.

 


Трудно може да се докаже превишената скорост, смята експертът по безопасност на пътя Драгомир Лалов. В ефира на предаването „Твоят ден“ по NOVA NEWS той каза, че фокусът трябва да е поставен върху системните нарушители.

 

„Съществува вратичка за двусмислие при възникналите ПТП-а“, коментира още специалистът.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама