НОВИНИ


Лена Бориславова: Би могло да има управление съвместно между ПП-ДБ и ГЕРБ, но при определени условия

22 2796 26.04.2024
Лена Бориславова: Би могло да има управление съвместно между ПП-ДБ и ГЕРБ, но при определени условия
Лена Бориславова

ГЕРБ не може да отстраняват легитимно избран председател на НЗОК и това да няма последствия. Тя категорично заяви, че няма нищо лично против самата личност на Желязков, но че той се е превърнал в "пленник'.


Припомняме ви, че вчера със 129 гласа "за" и 103 против депутатите гласуваха оставката на председателя на парламента Росен Желязков. Преди гласуването Желязков благодари и поиска извинение от всеки, когото е засегнал с нещо. В началото на изказването си сподели с депутатите една мисъл: "Понякога трябва да замълчиш,за да бъдеш чут".

 

Бориславова коментира в ефира на бТВ, че ако Бойко Борисов е готов да изпълнява заложените в програмата реформи с ясен срок, би могло да има управление съвместно между ПП-ДБ и ГЕРБ.

 

Много ни се иска да довършим програмата си след изборите с някого, който ни е симпатичен, но като няма такъв - ще трябва и с друг, каза Бориславова, допускайки, че е възможно да продължат съвместна работа с ГЕРБ. "Не бих го нарекла обаче коалиция', допълни Бориславова.

 

„Ако г-н Борисов поеме ангажимент и го спазва всеки ден и се движим по тази програма, случват се реформи имаме независими конкурси за институциите, тогава ще трябва да управляваме заедно по някакъв ясно написан и гарантиран начин. Ние сме обещали, че за реформите ще се борим и няма да се откажем. Не казвам, че е на всяка цена властта, но когато трябва да се свърши работата имаш два варианта - да се опиташ да я свършиш, независимо от обстоятелствата и да се учиш от грешките си, или да седиш в опозиция, ако не можеш да я свършиш при сегашната композиция“, отбеляза Лена Бориславова.

 

Тя бе категорична, че не е възможна обща работа с ДПС.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама