НОВИНИ


Затягат мерките: Вкарват дронове за Вечното дерби. Движението в центъра на София може да бъде спирано

3 2493 26.04.2024
Затягат мерките: Вкарват дронове за Вечното дерби. Движението в центъра на София може да бъде спирано

Възможно е трафикът в София да бъде затруднен при неорганизираното придвижване на фенове в центъра за мача "Левски" - ЦСКА. Възможно е и движението да бъде спирано. Това каза на брифинг главен инспектор Иван Георгиев, началник сектор „Масови мероприятия“ при Столична дирекция на вътрешните работи (СДВР).


Той поясни, че мерките за предстоящия мач в събота, 27 април ще бъдат много по-стриктни от тези на предходната среща преди няколко седмици.

 

"Полицейското присъствие ще бъде забележимо, както в крайните квартали на София, така и в центъра на града, но ще е концентрирано около Националния стадион „Васил Левски“, каза Георгиев.

 

По думите му пропускателният режим и проверката на зрители ще бъде на няколко етапа. Ще има два кръга около спортното съоръжение. На първия ще бъдат контролно-пропускателни пунктове, а вторият - със служители на двете охранителни фирми, наети от организатора.



"Прекият ангажимент да охраняват футболната среща е техен. Работа на СДВР е да съпроводи автобусите на двата отбора и да оказва съдействие на охранителните фирми", поясни Георгиев. И допълни, че от няколко дни има полицейско наблюдение на стадиона в случай, че охранителната фирма допусне грешка.

Буферните зони между двете агитки ще бъдат много по-големи спрямо тези от предходната среща между двата отбора, допълни Георгиев.

 

Главният инспектор обясни, че ще бъдат използвани и дронове по време на срещата, за да се установяват евентуални нарушители, като те ще бъдат задържани или непосредствено след деянието, или след срещата.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама