НОВИНИ


Проф. Иван Илчев: В Скопие са на кръстопът, не се чувстват уверени в своята идентичност

2 2724 26.04.2024
Проф. Иван Илчев: В Скопие са на кръстопът, не се чувстват уверени в своята идентичност
Иван Илчев

И в Скопие не знаят по кой път ще поемат, така ми се струва. Очаквахме, че Пендаровски ще загуби, но не и така катастрофално. 4-5 години стоя в тази комисия и се убедих, че се случват необясними от здравия разум неща. Това каза в интервю за „Още от деня“ проф. Иван Илчев – член на Съвместната комисия между София и Скопие.


По думите му „бясната антибългарска риторика“ в РСМ е най-вече в медиите. „Никога хората в ресторантите, магазините, музеите не са показвали предубеждение към мен като към българин“, позова се проф. Илчев на личния си опит и наблюдения от реалността.

 

„Проблемът за тяхната идентичност умело се подклажда от север и от североизток. Те не се чувстват уверени в своята идентичност и насочват атаките към България“, на мнение е историкът.

 

И разказа един от любимите си анекдоти: „Един пациент отива при лекаря и казва, че страда от комплекс за малоценност. Правят всякакви изследвания. На следващия ден пациентът му се обажда за резултата от изследванията. Лекарят казва, тържествуващ: „Не се притеснявайте изобщо, това не е никакъв комплекс“.

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама