НОВИНИ


Феерия от цветове и звуци в Пордим: Малки и големи пеят и танцуват на събор за Цветница

1 2987 28.04.2024
Феерия от цветове и звуци в Пордим: Малки и големи пеят и танцуват на събор за Цветница
Кръшно хоро на площада в Пордим

Фантастичен празник! Толкова засмени хора и толкова много цветя на едно място, рядко се виждат. Това представлява гр. Пордим по време на честването на Цветница и Лазарица. За пета поредна година „Цветница в Пордим“ събира стотици почитатели на българския фолклор от района на Плевен и Ловеч.


На откритата сцена още от събота се изявиха певци, танцьори и музиканти. Специално участие с поздрав към всички присъстващи отправиха Детско-юношеския фолклорен ансамбъл „Северняче“ при Средно училище  „Св. Св. Кирил и Методий“ в Пордим и  малките танцьори от детска градина „Вълшебен свят“. Дълго овациите не стихваха след техните изпълнения.


.

По време на събора бе организиран и проведе пролетен базар, на който се предлагаха всякакви стоки и цветя от производители в целия район.

 

Черешката на тортата бе участието на Северняшкия ансамбъл за народни песни и танци „Иван Вълев“ гр. Плевен.

 

„Този празник е посвещение на българския талант, на българския дух и на българската култура. Това е събитие, което днешната ден е толкова необходимо за опазване на българските традиции, фолклор, бит и идентичност“, сподели водещата Галя Русанова по време на откриването. „Празникът е израз на стремежа ни да съхраним народните традиции, фолклора, самобитността и родолюбието“, допълни тя.


.

На голямо внимание се радваха местните производители, които предлагаха разнообразие от млечни деликатеси, освежителни напитки, сладки изкушения, мед и други пчелни изделия. На сергиите имаше и десетки великденски подаръци, вкусни козунаци и празнични яйца в приказни шарки.

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама