НОВИНИ


Мартин Владимиров: Не очаквам драстични промени в цените на горивата, въпреки че ситуацията е динамична

3 2470 28.04.2024
Мартин Владимиров: Не очаквам драстични промени в цените на горивата, въпреки че ситуацията е динамична
Мартин Владимиров, Център за изследване на демокрацията Стопкадър: Нова телевизия

Конфликтът в Близкия изток без изненада се отрази на пазара на горивата. След атаките между Израел и Иран цената на петрола отбеляза скок. Как се движат стойностите сега и ще има ли отново увеличение на колонките преди празниците по бензиностанциите у нас?


"Не очаквам драстични промени в цените на горивата, въпреки че ситуацията на международните пазари е динамична, напрежението между Израел и Иран натиска цените нагоре и това е нещо, което не можем да контролираме и да предвидим напълно", отбеляза пред Нова телевизия експертът Мартин Владимиров от Центъра за изследване на демокрацията.

 

Предвижда се плато на цените. "Ако не стане наистина нещо около Червено море, имам предвид нещо по-страшно, мисля че така ще бъдат следващите няколко месеца", коментира на свой ред Димитър Хаджидимитров от Асоциацията на българските търговци на горива.Няма причина цените в България да стигнат тези на съседите ни, дори и след приемането на еврото. "Знаете, че в различните държави цените са различни, но е свързано с различните ставки на акцизите и ДДС. В Гърция са едни от най-високите", смята Владимиров.

 

В краткосрочен план са вероятни леки колебания в стойностите на колонките. Хаджидимитров прогнозира, че може би ще са 2-3 стотинки нагоре или 2-3 стотинки надолу.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама