НОВИНИ


Британското разузнаване: Маршът на Безсмъртния полк тази година е отменен

19 7775 28.04.2024
Британското разузнаване: Маршът на Безсмъртния полк тази година е отменен
БГНЕС

Маршът на Безсмъртия руски полк, който трябваше да се проведе на 9 май 2024 г., е отменен. По време на марша членовете на семействата на загиналите обикновено показват снимки на починали ветерани от Втората световна война, свързани с деня на победата. Вместо това портрети могат да се показват в коли и на обществени места между 1 и 11 май.


За това информира британското министерство на отбраната в ежедневната си сводка за войната в Украйна.

 

Сайтът Meduza твърди, че парадът за Деня на победата в пет руски региона също е отменен поради опасения за сигурността. Това включва Брянск, Псков, Рязан, Курск и Белгород.Гореспоменатите региони се намират в Западна Русия и са уязвими за украински атаки с дронове. В навечерието на миналогодишния парад за Деня на победата имаше атака с дрон срещу Кремъл.

 

За втора поредна година, в която маршът на безсмъртния полк се отменя и парадите за Деня на победата са ограничени от съображение за сигурност.

 

Тази година встъпването в длъжност на държавния глава Путин предхожда Деня на победата и ще се проведе на 7 май. Потенциалът за протест и недоволство от войната в Украйна вероятно са оказали влияние върху руското ръководство за избора на дата, отбелязва британското МО.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама