НОВИНИ


Италианският премиер Джорджа Мелони ще се кандидатира на предстоящите избори за ЕП

2 2647 28.04.2024
Италианският премиер Джорджа Мелони ще се кандидатира на предстоящите избори за ЕП
Италианският премиер Джорджа Мелони БГНЕС

Италианският министър-председател Джорджа Мелони обяви, че ще се кандидатира на предстоящите избори за Европейски парламент, съобщи АФП.


Партията ѝ "Италиански братя" спечели общите избори в Италия през 2022 г. с 26% от гласовете. Тъй като Мелони води списъка с кандидати, „Италиански братя“ биха могли да се възползват от националната ѝ популярност, въпреки че правилата на ЕС изискват всеки победител, който вече заема министерска позиция, незабавно да подаде оставка.

 

"Искаме да направим в Европа точно това, което направихме в Италия на 25 септември 2022 г. – създаване на мнозинство, което обединява силите на десницата, за да изпрати най-накрая левицата в опозиция, дори в Европа!“, изтъкна Мелони на събитие в Пескара. В емоционална обширна реч, засягаща въпроси от сурогатното майчинство и Рамазана до изкуственото месо, Мелони хвали годината и половина на власт на своето коалиционно правителство и неговите усилия за борба срещу нелегалната имиграция, защита на семействата и на християните стойности.



След като говори повече от час с пламенен тон, напомнящ предизборните ѝ кампании, Мелони отбеляза, че е решила да се кандидатира за място в Европейския парламент. 

 

"Правя го, защото искам да попитам италианците дали са доволни от работата, която вършим в Италия и която вършим в Европа“, посочи тя, намеквайки, че именно тя може да обедини европейските консерватори. 

 

„Правя го, защото освен че съм лидерка на "Италиански братя"“, аз съм и лидерка на европейските консерватори, които искат да имат решаваща роля в промяната на курса на европейската политика“, уточни министър-председателят.



При издигането си на власт Мелони често критикуваше Европейския съюз, „ЛГБТ лобитата“ и това, което тя нарече политически коректната реторика на левицата, привличайки много избиратели с откровеното си говорене. 

 

„Аз съм Джорджа, аз съм жена, аз съм майка, аз съм италианка, аз съм християнка“, заяви тя на митинг през 2019 г. 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама