НОВИНИ


Журналистът Самуил Огнянов: Целта на депутатите - удар по свободата на медиите

3 3159 29.04.2024
Журналистът Самуил Огнянов: Целта на депутатите - удар по свободата на медиите
Самуил Огнянов

"Надявам се депутатите да разберат ефекта от това, което ще направят с промените в закона за хазарта. Някой, облечен във власт иска да нанесе удар по свободата на медиите. Имат още един ден за размисъл. Със забрани не става", каза в сутрешния блок на Нова телевизия Самуил Огнянов от "24 часа".


Утре народните представители се събират извънредно, за да гласуват на второ четене забрана за реклама на хазарт в официалните медии.


В САЩ от 5,4 млрд. долара залози, само 1,16 млрд. са през лиценцзирани оператори. Той напомни, че социалните мрежи, към които ще се насочи рекламата, не са медии по нашето законодателство, а младите хора, които депутатите искат да "предпазят", са точно там.

 

. "Когато лишаваш медиите от законни доходи ги правиш слаби и се опитваш да ги контролираш. Никой не е казал, че така иска да помогне на младите хора. В България няма статистика на зависимите от хазарт. Ще пострадат медиите с ясни собственици. Другите НАП не може да ги намери. По-добре е да има нормална регулация. Никой от нас не иска безкотролна реклама на хазарт. Но може да се направи баланс между интересите на бизнеса, държавата и медиите", каза Самуил Огнянов.

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама