НОВИНИ


От днес може да проверим номера на избирателната ни секция, ето как

0 2354 29.04.2024
От днес може да проверим номера на избирателната ни секция, ето как

От днес гласоподавателите могат да проверят номера на избирателната секция и мястото на гласуване в изборите на 9 юни 2024 г. за членове на Европейския парламент и на Народното събрание. Справката се осигурява от Главна дирекция „Гражданска регистрация и административно обслужване“ към МРРБ. 


Информация за адреса на избирателната секция може да бъде получена на сайта на ГРАО. Проверка може да бъде направена и чрез безплатно обаждане за страната на стационарен или мобилен телефон на номер 0800 1 4726 („0800 1 GRAO”) в работни дни между 9:00 и 17:30 часа.

 

Всеки избирател, който има постоянен и настоящ адрес в различни населени места, може да поиска вписване в избирателния списък по настоящ адрес. Това става чрез продаване на електронно заявление през интернет страницата на ГРАО.

 

Общинските администрации, след идентификация с електронен подпис, имат възможност да обработят информацията за подадените до тях заявления за гласуване по настоящ адрес.

 

Гражданите, подали заявление за гласуване по настоящ адрес, трябва да имат предвид, че ще могат да направят справка за адреса на избирателната секция в данните от окончателните избирателни списъци за гласуване след 28 май. 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама