НОВИНИ


Калин Стоянов увеличи със своя заповед заплатите на служителите в МВР, назначени по Закона за държавния служител

5 2496 29.04.2024
Калин Стоянов увеличи със своя заповед заплатите на служителите в МВР, назначени по Закона за държавния служител
Служебният силов министър Калин Стоянов БГНЕС

Служебният силов министър Калин Стоянов увеличи със своя заповед индивидуалните основни месечни заплати на държавните служители по Закона за държавния служител в МВР. За това съобщи той чрез публикация в социалната мрежа Facebook.


Основната месечна заплата се увеличава с конкретна сума, за съответното ниво на основна месечна заплата, изтъква Стоянов.

 

С друга заповед вътрешният министър увеличава със 100 лева порциона за храна за държавните служители по Закона за МВР и за работещите по трудово правоотношение. Считано от 01.01.2024 г. от 200 лв. порционът става 300 лева.Натрупаното от 1 януари увеличение на порциона за храна, както и на заплатите, ще бъде изплатено със заплатите за месец май 2024 г., отбелязва министър Стоянов.

 

Кабинетът одобри на последното си заседание допълнителни разходи по бюджета на Министерството на вътрешните работи и още шест министерства. Целта е преодоляване на диспропорции във възнагражденията на персонала в бюджетните организации, включително за увеличаване на възнагражденията на персонала, като средствата се осигуряват за сметка на предвидените разходи по централния бюджет за 2024 г. По бюджета на Министерството на вътрешните работи правителството одобри 67 646 357 лв.

 

Министерският съвет прие и Постановление за одобряване на допълнителни разходи по бюджета на Министерството на вътрешните работи за 2024 г. Средствата в размер на 20 000 000 лв. са за текущи ремонти на сгради в системата на МВР.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама