НОВИНИ


Британското разузнаване: През март се увеличават цивилните жертви в Украйна

1 2452 29.04.2024
Британското разузнаване: През март се увеличават цивилните жертви в Украйна
БГНЕС

Според мисията на ООН за наблюдение на правата на човека в Украйна, 604 цивилни са били убити или ранени през месец март 2024 г. Това представлява 20% увеличение спрямо предишния месец.


Това се отбелязва в ежедневния доклад на разузнаването на британското министерство на отбраната, резюме от който се публикува в социалната мрежа X.

 

Тези смъртни случаи се приписват на удари с ракети и други въздушни боеприпаси в цяла Украйна, както и бомбардировките на фронтовата линия. Докладът набляга на увеличени координирани удари по украинска критична инфраструктура с 20 разрушени или повредени обекта.Съобщава се за 57 убити деца, двойно повече от предишния месец и това се приписва пряко на руската употреба на авиационни боеприпаси.

 

Откакто Русия нахлу пълномащабно в Украйна са регистрирани общо 31 366 са пострадалите цивилни в Украйна (включително в контролирани от Украйна и контролирани от Русия територии): 10 810 убити и 20 556 ранени. Тези цифри подчертават огромната цена, която плащат цивилните заради непредизвиканата война на Русия срещу Украйна.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама