НОВИНИ


Четири жертви и четирима ранени вследствие на престрелка в Северна Каролина

0 2446 30.04.2024
Четири жертви и четирима ранени вследствие на престрелка в Северна Каролина
X

Четирима служители на органите на реда бяха убити, а четирима други ранени в понеделник при престрелка, която започнала, когато те били изпратени със заповед за арест в дом в град Шарлот, Северна Каролина, съобщи Ройтерс.


Беглецът от закона, който открил огън, когато те пристигнали на място, е убит в стрелбата, двама други заподозрени са задържани, информираха от полицейския департамент на Шарлот-Мекленбург.

 

Държавният глава Джо Байдън е бил уведомен за инцидента и е разговарял с щатския губернатор Рой Купър, предадоха от Белия дом.



На пресконференция шефът на полицията Джони Дженингс коментира, че трима от убитите служители са били част от Маршалската служба на САЩ, в която влизат представители на много агенции. Четвъртият е бил полицай от участъка в Шарлот-Мекленбург.

 

Инцидентът представлява едно от най-смъртоносните нападения над органите на реда в САЩ от десетилетия.



Заповедта за арест е била за притежание на оръжие от осъждан престъпник, който е открил огън и е бил убит с ответна стрелба.

 

След завързалата се престрелка екип на SWAT e пристигнал на място и е задържал двама души. Според Дженингс поне единият от тях е стрелял по служителите на реда.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама