НОВИНИ


След поредна руска атака над Харков: Най-малко две жертви и шестима ранени

1 2579 30.04.2024
След поредна руска атака над Харков: Най-малко две жертви и шестима ранени
БГНЕС

Областният управител на Харков Олег Синегубов съобщи за най-малко двама души загинали и шестима ранени при руски удари срещу Харков, втория по големина град в Украйна, който е безмилостен обект на нападения от страна на силите на Москва.


"По първоначални данни двама души са загинали, а шестима са ранени при ударите срещу Харков", алармира той в Telegram, след като съобщи, че руските сили са атакували този град в Североизточна Украйна с "управляеми въздушни бомби".

 

Град Харков, в който преди войната живееха над 1,4 млн. души и който е близо до границата с Русия, през последните седмици все по-често става обект на нападения от страна на окупаторите.



По-специално, атаките разрушиха електрическата инфраструктура, което принуди властите да наложат рестрикции на електроснабдяването.

 

"Условията на живот стават все по-неудобни, отбелязвайки значително влошаване в сравнение със ситуацията само преди шест месеца", споделя Олександър Волков, лекар в Харков, цитиран в изявление на Международния комитет за спасяване (МКС).



"В много райони липсва достъп до електричество", казва още той и уточнява, че достъпът до вода също е "ограничен" в някои сгради.

 

Според медицинският специалист значителна част от жителите страдат от "безпокойство" пред "постоянния риск от бомбардировки".


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама