НОВИНИ


Никола Минчев: По никакъв начин не съм участвал в подписването на Кирил Петков като управител на "Да запазим Корал"

5 2442 30.04.2024
Никола Минчев: По никакъв начин не съм участвал в подписването на Кирил Петков като управител на
личен архив

"Темата не е приключена. Заради много наситения информационен поток последно време и това, че не се осъществи ротацията, темата за Мартин Божанов и "Осемте джуджета" потъна повече в информационния поток. Но ние ще продължим да я поддържаме, защото това е начинът да принудим разследващите органи да си свършат работата".


Това каза пред журналисти Никола Минчев, председателят на Комисията за проверка на факти и обстоятелства, свързани с дейността на групата около Мартин Божанов.

 

На въпрос дали ще поискат такава комисия и в 50-ото Народно Събрание, той заяви: "Ще помислим, възможно е".

 

Запитан дали е вярна информацията, че Нотариуса е бил сътрудник на МВР, Минчев посочи, че нямат такова потвърждение от МВР."Аз по никакъв начин не съм участвал в казуса с подписването на Кирил Петков като управител на "Да запазим Корал". Работил съм по предходни казуси там, няма как да кажа защо и как се появява името ми в документите", коментира темата със фалшифицираните подписи той.

 

Името на Минчев се появи като автор на един от документите, за които Атанас Русев от Сдружение "Корал" твърди, че е фалшифициран.

 

Минчев обясни, че към момента не е търсен за обяснения от прокуратурата, но ако се свържат с него, е готов да даде показания.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама