НОВИНИ


ПП-ДБ: Парламентът да обърне внимание на диверсионните действия от страна на Русия

0 2658 30.04.2024
ПП-ДБ: Парламентът да обърне внимание на диверсионните действия от страна на Русия
Явор Божанков

Започна извънредното заседание на Народното събрание. В началото на заседанието в процедура по начина на водене Явор Божанков от "Продължаваме промяната - Демократична България" поиска в дневния ред да бъде включена декларация във връзка с това, че на територията на страни членки се извършват диверсионни действия, зад които по думите му стои руската страна.


Депутатите гласуваха още размяна на точките в дневния ред. Като първа точка парламентът ще разгледа на второ гласуване промените в Закона за данъците върху доходите на физическите лица, с които се отменя алтернативният данък за доходи от събиране на диворастящи гъби и плодове, включително и на лечебни растения. Законопроектът е внесен от Йордан Цонев (ДПС) и Теменужка Петкова (ГЕРБ-СДС), предаде БТА.



Втора точка остава второто четене на законопроекта за изменение и допълнение на Закона за хазарта, внесен от Теменужка Петкова (ГЕРБ-СДС) и Йордан Цонев (ДПС).

 

Решението за извънредното заседание днес бе взето от народните представители миналия петък след предложение на заместник-председателя на Народното събрание Росица Кирова депутатите да се съберат днес, вместо на втори май. Третата точка ще бъде обсъждането на първо четене на законопроект за изменение и допълнение на Закона за политическа и гражданска реабилитация на репресирани лица, внесен от ГЕРБ-СДС и ДПС.

 

Като четвърта точка депутатите ще гласуват законопроект за ратифициране на международен договор за Изменение и допълнение № 2 на международен договор (LOA) BU-D-SAB „Самолети F-16 Block 70 и свързана с тях поддръжка“ (F-16 Block 70 aircraft and associated support) по програмата на САЩ за чуждестранни военни продажби (Foreign Military Sales-FMS), внесен от Министерския съвет.

 

ФрогНюз


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама