НОВИНИ


Вече отчитат парното, ето къде може да видите вашата дата

0 9457 30.04.2024
Вече отчитат парното, ето къде може да видите вашата дата
БГНЕС

"Топлофикация – София" започва кампанията си за отчитане на уредите за ползвана топлинна енергия през изминалия сезон, съобщават от дружеството. За разлика от друга година, вместо от началото на май, някои от другите топлинни счетоводители събират данните от топломерите и от водомерите за топла вода от около седмица.


Графикът за отчитане на уредите може да видите ето тук.

 

"Топлофикация София уведомява своите клиенти, че във връзка с приключването на отоплителен сезон 2023/24 г. е важно тези, които са на прогнозен годишен отчет да се информират за своите права и задължения по време на предстоящата отчетна кампания. Графикът за отчитане на уредите е публикуван на страницата на всеки един от топлинните счетоводители, а клиентите на дялово разпределение на Топлофикация София може да видят своите дати за отчитане в сайта на Дружеството.

Напомняме, че в рамките на отчетния период клиентите трябва да осигурят достъп до всички жилища, включително и до апартаментите, в които отоплителните тела не се използват или са свалени. Проверката и отчетът на  уредите и  водомерите за топла вода ще дадат възможност на топлинните счетоводители да изготвят коректно и в срок изравнителните сметки, без да се налага да бъдат многократно преработвани поради по-късни отчети в отделни жилища.", пишат от дружеството.

 

Потребителите трябва да осигурят достъп до всички жилища, включително и до апартаментите, в които отоплителните тела не се използват или са свалени.

От "Топлофикация – София" припомнят, че летният период е най-подходящото време за смяна на уредите за дялово измерване заради отслабващата им батерия и с такива, които имат възможност за дистанционен отчет (за тях крайният срок е 2027 г.).


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама