НОВИНИ


Британското разузнаване с бомба: Украински дронове унищожиха изтребители Су-34 и Су-35С на летище Кубан

11 23768 30.04.2024
Британското разузнаване с бомба: Украински дронове унищожиха изтребители Су-34 и Су-35С на летище Кубан
Кубан

Британското разузнаване смята, че украинска атака срещу руското военно летище "Кушчевская" в Кубан ще принуди Русия да преразпредели средствата за противовъздушна отбрана и да разпръсне бойци.


На 27 април стана известно, че СБУ и Силите на отбраната са атакували с дронове военното летище Кущевская, както и петролните рафинерии Илски и Славянски в Краснодарския край на Русия.

 

Както се посочва в прегледа, няколко руски изтребители са разположени на летище Кущевская, включително Су-34 и Су-35С. Те се използват ежедневно за извършване на атаки срещу позиции на украинския фронт, включително интензивно използване на планиращи бомби.

 

Руските изтребители от Кущевская и редица други авиобази обикновено извършват от 100 до 150 полета на ден, като значителен процент от тях изстрелват боеприпаси по цялата фронтова линия, подчертаха от британското министерство на отбраната.

 

Способността на Украйна да пречи на руските тактически самолети, особено използването на плъзгащи се бомби, е от ключово значение за по-широката отбрана на фронта, отбелязаха британски наблюдатели.

 

Този успешен удар вероятно ще принуди Русия да разпръсне изтребители и също така да преразпредели средства за противовъздушна отбрана, за да покрие пропуски.Преди ден британското министерство на отбраната обърна внимание на факта, че през март броят на цивилните смъртни случаи в Украйна в резултат на руската агресия се е увеличил.

 

Британското разузнаване също оценява руските загуби в пълномащабна война срещу Украйна на 450 хиляди убити и ранени.

 

Украинская правда, превод ФрогНюз

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама