НОВИНИ


Проф. Велислав Минеков: Нови протести трябва да има, защото само това смущава престъпните типове

1 2544 30.04.2024
Проф. Велислав Минеков: Нови протести трябва да има, защото само това смущава престъпните типове
Проф. Велислав Минеков, бивш служебен министър на културата БГНЕС

"Време е за нови протести, защото само това смущава тези престъпни типове, които искат да завладеят държавата. Друг начин не виждам."


Това мнение изрази пред БНР проф. Велислав Минеков, бивш служебен министър на културата и бивш член на "Отровното трио", активен участник в протестите срещу управлението на Бойко Борисов през лятото на 2020 г."С нашите надежди нищо не се получи и пак сме на същото дъно, на което бяхме през 2020 г. Но все пак 2020 г. имаше някакъв успех - спряхме едно правителство, което падна от власт (кабинетът с премиер Бойко Борисов - б.р.). Това беше нещо, което се случи, но нещата така се завъртяха, че този успех ще бъде гарантиран не само с пълен неуспех, но с пълно превземане на държавата. Затова си мисля, че е време за нови протести. Само че този път трябва да има сериозна организация и да има сериозно намерение за създаване на политическа партия дори", посочи той.

 

Бившият служебен министър на културата смята, че спешността, с която 49-ият парламент провежда извънредно заседание, за да приеме промени в Закона за хазарта, забраняващи рекламирането му в медиите, е продиктувана от желание за медийна манипулация в следствие на огромни средства:"Това е напълно възможно. Тези пари са изключително важни в една предизборна ситуация. От тях зависят медиите - ще бъдат ли удобни те към вас и към вашата политическа организация или партия. След тази полузабрана на хазарта едни партии, които са близки до хазартните босове, ще задържат своето ниво на оцеляване, а други - постепенно ще изчезнат".


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама