НОВИНИ


Стоян Георгиев се оттегли от „Продължаваме Промяната“

5 2758 01.05.2024
Стоян Георгиев се оттегли от „Продължаваме Промяната“
Продължаваме промяната

Сам подадох заявление за напускане на „Продължаваме промяната“ (ПП), каза за БТА депутатът от „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ) Стоян Георгиев.


По думите му причината е, че ръководството на ПП подкрепя изграждането на ветрогенераторен парк с 43 кули в Силистра.

 

Ръководството на ПП прояви мнение, различно от това, което имам аз в частност и хората на община Силистра - голяма част от тях и след като срещнах неразбиране, аз реших, че няма просто място да се намирам в редиците на тази партия и трябва да поведа хората, да спрем това зло, което е надвиснало над нашите глави, обясни Георгиев.

 

Той обясни, че има одобрен от Общинския съвет проект за промяна на Общия устройствен план за изграждането на ветрогенераторен парк. В този парк трябва да бъдат изградени 43 кули, всяка по 290 метра.Общо 43 ветрогенератора, "забучени" в плодородна земеделска земя, само и само да стане някакъв проект, от който ще спечелят двама-трима души, а всички останали ще бъдат потърпевши, каза Стоян Георгиев. Само на няколко километра се намира и езерото Сребърна, допълни той.

 

Стоянов каза, че общинският съветник от ПП Мария Христова Илчева-Иванова, която е избрана от гражданската квота, също не е подкрепила проекта за ветрогенератора.

 

Проектът е внесен от кмета на община Силистра Александър Сабанов.

 

По-рано днес от ръководството на ПП обявиха, че Стоян Георгиев вече не е част от партията.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама