НОВИНИ


Георги Киряков: Общественият натиск е първо да бъде създадена държавната детска болница

0 2378 02.05.2024
Георги Киряков: Общественият натиск е първо да бъде създадена държавната детска болница
Георги Киряков

Общественият натиск е в посока първо да бъде създадена държавната национална детска болница. Това смята политологът Георги Киряков.


Казусът с частната детска болница и начинът, по който ще се проведе предизборната кампания коментираха политолозите Цветанка Андреева и Георги Киряков в „Твоят ден“ по NOVA NEWS.

 

Той посочи, че въпросът със създаването на държавна детска болница отлежава от много време в Министерството на здравеопазването. Политологът е на мнение, че щом има недостиг на детски легла, би трябвало да се приеме решението за частната собственост, която да реагира по-бързо.Андреева е на мнение, че е абсурдно да се мисли, че частната собственост е нещо лошо. Тя допълни, че е важно да се знае дали има лобизъм, но не трябва да се отрязва частната инициатива без да има конфликт на интереси.

 

По темата за предизборната кампания Андреева е на мнение, че кампанията ще се води на принципа на компроматите. Киряков смята, че кандидат-депутатите трябва да обяснят добре на избирателите с кого биха влезли в коалиция и защо.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама