НОВИНИ


Излезе ДНК анализът на Велико Минков. Той ли действително е баща на малкото дете на Габриела Пеева?

2 2515 02.05.2024
Излезе ДНК анализът на Велико Минков. Той ли действително е баща на малкото дете на Габриела Пеева?
личен архив

Велико Минков е баща на малкото дете на Габриела Пеева, обвинена в убийството на съпруга ѝ Пейо Пеев. Това показват резултатите от ДНК анализ, с който разполага БНТ.


Предстои Минков да започне съдебна борба за родителските права.

 

След като съдът пусна под домашен арест Габриела Славова, обвинена в убийството на съпруга си Пейо Пеев, Минков съобщи, че се притеснява за своя син.

 

Пред БНТ той каза:

 

"Ако вземем примера на Кристина Дунчева от Сандански, която уби двете си деца с над 30 удара с нож. Аз се притеснявам за моя син. Притеснявам се и за голямото момче, което въпреки, че не ми е син, аз обичам много".

 

Припомняме, че дни Софийският апелативен съд пусна под домашен арест Габриела Славова-Пеева, обвинена в убийството на Пейо Пеев на 21 януари. Днес обвинената се яви в съдебната зала с адвокатите си Димитър Вълков и Елена Николова.

 

Той твърди, че е биологичен баща на бебето на Габриела Славова, която е обвинена за смъртта на съпруга си Пейо Пеев. След три месеца зад решетките Софийският апелативен съд пусна Славова под домашен арест. Габриела и майка ѝ Красимира Трифонова, която е бивш служител на МВнР, са обвинени, че са удушили Пейо Пеев. Предполага се, че мотивът за престъплението е свързан с родителски права.

"Габриела е абсолютно вменяема. Според мен има нарцистично личностно разстройство. С каква увереност казват съдиите, че няма да извърши друго престъпление. Особено, както намекват, че трябва уж децата да са при нея. Притеснявам се, защото Габриела не е в добро психично състояние. Как така тя прекарала инсулт и в лошо психично състояние ще гледа тези две деца под домашен арест?", пита се бившият депутат от "Продължаваме промяната". В двата дни, откакто е пусната под домашен арест, контакт с нея не съм търсил, обясни Минков.

 

"Децата са категорично в прекрасно състояние при родителите на Пейо. Хората си ги гледат абсолютно отговорно. Малкото дете, моя син, пее прекрасно, няма проблеми с ларинкса. С радост мога да кажа, че децата са в сигурна среда, абсолютно добре отглеждани. Определено е заменима тази майчина грижа", така той коментира твърденията на Славова, че отглежданите от родителите на Пейо Пеев момченца имат здравословни проблеми.

 

"Очаквам в рамките на днешния работен ден или на 7 май да излезе най-късно резултатът от ДНК експертизата. Абсолютно съм убеден, включително и самата Габриела потвърждава това, че аз съм бащата на 7-месечното бебе", каза Минков.

Първото открито заседание за произхода е на 14 май в Бургас. Нямам представа дали Габриела ще присъства. "Очаквам смели мерки от съдиите с привременни мерки синът ми да ми бъде даден да го отглеждам аз", допълни той.

 

Велико Минков, бивш депутат от ПП, имал връзка с майката, която приключила, докато Габриела Славова все още носела сина му в утробата си. За баща на детето обаче се счита убитият Пейо Пеев, тъй като обвинената за убийството му сключила брак с него седмици преди раждането. Пеев е припознат и като баща на по-големия син на Славова.

 

За убийството на Пеев бе съобщено в края на януари 2024 г.

 

Пейо Пеев и Габриела, които били в развод, имали неразбирателство за попечителството над двете деца. Това е била и причината за жестокото престъпление. Скандалите между двамата, довели до убийството.

 

ФрогНюз

 

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама