НОВИНИ


Предложение за разходка: С двуетажен автобус до Банкя и "Врана"

0 3138 05.05.2024
Предложение за разходка: С двуетажен автобус до Банкя и
Врана

На 5 и 6 май, експресните двуетажни линии Х43 и Х50 ще работят по обичайното си разписание, информира експертът Марио Евстатиев на своята страница в социалната мрежа.


Линиите дават възможност за разходка до центъра на Банкя или до парк "Врана" и тръгват на всеки час от пл. Свети Александър Невски. Линия Х43 е с работно време от 10:30 до 17:30, а линия Х50 - от 9:26 до 16:26. Обратните курсове от Банкя са от 11:30 до 18:30, а от парк "Врана" - от 10:05 до 17:05. На пл. Свети Александър Невски е осигурена възможност за прекачване на пътници между двете линии, което дава възможност за по-малко от 1 час да се стигне от Банкя до спирката на Окръжна болница или до Дружба 2(спирка "Горублянско ханче").

 

За атрактивните двуетажни автобуси важат всички превозни документи, издавани от Центъра за градска мобилност, както и всички видове преференциални карти.

 

Линия Х43 тръгна от 3 май, като се очаква да се внесе предложение за преминаването и в ежедневен режим на работа във връзка със спирането на дневните влакове до Банкя поради ремонта на централна гара. Така, освен като излетна, тя ще има възможност да се използва и от страна на учащи и работещи за еждневни придвижвания. В момента, от Банкя до центъра на София се стига с миминум едно прекачване, което кара мнозина да използват автомобилите си вместо обществения транспорт.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама