НОВИНИ


Мариус Куркински: Никой не ми е говорил за Бог. Аз вярвах в Бог и знаех, че той е

8 3816 05.05.2024
Мариус Куркински: Никой не ми е говорил за Бог. Аз вярвах в Бог и знаех, че той е
Мариус Куркински

Извървях труден път, защото се отдадох на театъра.


Това каза в интервю за bTV актьорът и режисьор Мариус Куркински. В първия ден на Великден той говори за вярата и опрощението по един достоверен и откровен начин.

 

„Великден е наистина голям празник, защото това е възкресението на Бог Отец, който е сътворил всичко видимо и невидимо. Видял до какво изпадане сме стигнали ние, колко сме съгрешили... и от любов към нас решава да стане човек. Слиза заради нашето спасение – за спасението на грешниците", обяснява Куркински.

 

„Разбира се, претърпява поругание, разпятие от същите хора, които е създал. И това е голямото чудо. Това трябва да се проумее. Претърпява кръстната смърт и възкръсва в това грамадно събитие. Това е велик ден. Това е част от него и това е най-радостното събитие, защото се доказва, че наистина Исус е Бог", допълва той.

 

Той споделя още, че вижда, какво се случва всеки ден около него с вярващите хора, какво правят те и как помагат безвъзмездно. „Тези хора се увеличават все повече и повече. Тук вярата е абсолютно жива постоянно. И аз така съм свидетел на това нещо и свидетелствам за това", категоричен е актьорът.

Той не разделя хората – има вярващи в Бог, има и не вярващи, но в България има много вярващи. „Няма какво да се говори. Това е пътят на българина – напред в православната вяра", допълва той.

 

„Ние не можем да обвиняваме никого и да съдим тези хора. Всичко е промислено отпреди сътворението на света – и тяхното спасение, и техния живот, както и кога те ще бъдат посетени от светлината", казва още той по повод българите, които използват Великден за почивка и туризъм.

 

Актьорът и режисьор за пореден път подчерта, че се е родил като дълбоко вярващ човек. „Никой не ми е говорил за Бог. Аз вярвах в Бог и знаех, че той е. Той ме е създал. Той ме наблюдава, както и че ще има съд... аз ще се явя пред Бог", посочи още Куркински.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама